Trapshooters Forum banner
1 - 20 of 29 Posts

27wobble

· Registered
9 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mój 18-latek zdecydował, że jego stary Citori nie jest już wystarczająco dobry i przejął moją nowszą 32-calową. Postanowiłem zafundować sobie "jeden pistolet", którego mogę używać do singli i dubletów (obecnie używam BT-99, starych Citoris itp.). Będę wdzięczny za wszelkie opinie i przemyślenia na temat 725 / 825 Trap Max w porównaniu z opcjami Unsingle z Guns Unlimited (dwie oddzielne lufy). Z góry dziękuję! Również ogólne przemyślenia na temat 825 dla każdego, kto z niej strzelał.

Mój 18-latek zdecydował, że jego stary Citori nie jest już wystarczająco dobry i przejął moją nowszą 32-calową broń. Zdecydowałem się zafundować sobie "jeden pistolet", którego mogę używać do singli i dubletów (obecnie używam BT-99, starych Citoris itp.) Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie i przemyślenia na temat 725 / 825 Trap Max w porównaniu z opcjami Unsingle z Guns Unlimited (dwie oddzielne lufy). Z góry dziękuję! Również ogólne przemyślenia na temat 825 dla każdego, kto z niego strzelał.
Jako ktoś z CXT, zdecydowanie odradzam portowanie. To PITA do czyszczenia (szczerze mówiąc, prawie nigdy tego nie robię, ale rozumiesz o co chodzi). Nie jestem pewien, czy 825 jest na rynku wystarczająco długo, aby się sprawdzić.

Discussion starter · #3 ·
Jako osoba z CXT zdecydowanie odradzam przenoszenie. Czyszczenie to PITA (szczerze mówiąc, prawie nigdy tego nie robię, ale rozumiesz o co chodzi). Nie jestem pewien, czy 825 jest na rynku wystarczająco długo, aby się sprawdzić.
Całkowicie się zgadzam... teraz moje dziecko musi wyczyścić moje stare CXT LOL!

Trap max jest taki sam jak ou z combo guns unlimited, gdzie szyna jest regulowana na obu lufach z pewnymi kosmetykami i gracoil, więc tak naprawdę sprowadza się to do tego, czy chcesz pojedynczą lufę do singli i handicapu. Guns unlimited może dodać gracoil do combo przed wysyłką, więc jeśli nie zależało ci na kosmetykach, mogłeś mieć najlepsze z obu światów. Odnosi się to do wersji 725, ponieważ nie sądzę, żeby combo 825 było już dostępne. Nie mogę się wypowiedzieć na temat 825 vs 725, ponieważ jeszcze żadnego nie miałem w rękach.

Discussion starter · #5 ·
Maksymalna pułapka jest taka sama jak ou z kombinacji Guns Unlimited, gdzie szyna jest regulowana na obu lufach z pewnymi kosmetykami i gracoilem, więc tak naprawdę sprowadza się to do tego, czy chcesz pojedynczą lufę do singli i handicapu. Guns Unlimited może dodać gracoil do kombinacji przed wysyłką, więc o ile nie zależało ci na kosmetykach, mogłeś mieć najlepsze z obu światów. Odnosi się to do wersji 725, ponieważ nie sądzę, aby kombinacja 825 była już dostępna. Nie mogę się wypowiadać na temat 825 vs 725, ponieważ jeszcze żadnej nie miałem w rękach.
Dzięki! Nigdy wcześniej nie strzelałem z Unsingle (obecnie strzelam handicap z 34-calowym BT-99 z stałym pełnym czokiem, ale wszystkie moje inne strzelby to O/U Citoris różnych roczników). Byłbym bardzo wdzięczny za przemyślenia na temat ścieżki unsingle... Czuję się komfortowo strzelając z O/U w singlach, ale jeśli jest jakaś przewaga w unsingle, to jestem cały uszy. Moim celem jest "jeden pistolet", więc nie muszę chodzić tam i z powrotem między nimi.

Moje przemyślenia na temat twoich pytań,

Browning Trap Max ma wiele funkcji i wyższą jakość drewna niż zestaw Guns Unlimited. Chociaż miło jest mieć ładną broń, ładna nie rozbija celów, tylko dopasowanie. Zestaw GU może mieć wszystkie funkcje regulacji Trap Max oraz lufę unsingle 34".

Poszedłem podobną ścieżką z Browning Pro Trap, naprawdę chcąc zestawu, ale myśląc, że mogę znaleźć unsingle, który mógłbym dodać do mojego Pro Trap. Próbowałem przez ponad dwa lata i znalazłem tylko dwa, oba zostały sprzedane, zanim mogłem je dostać. Jeśli masz szczęście znaleźć jeden, będziesz potrzebować rusznikarza, aby dopasować go do twojego odbiornika.

Skończyłem kupując zestaw Kolar, który ma wszystko, czego chciałem i jest niesamowitą bronią, ale wciąż jest krzywa uczenia się.

Mam nadzieję, że to pomoże, ale ostatecznie kup to, czego naprawdę chcesz, kup raz, płacz raz.

Dla mnie wyszło tak, że mój wnuk strzela teraz z mojego Browninga i spędzamy razem wspaniałe chwile.

Jeśli dostaniesz zestaw GU i nie spodoba ci się unsingle, sprzedają się za 1200,00 $ lub więcej bez problemu, tylko lufa!

Powodzenia i witamy na forum.

Mój 18-latek zdecydował, że jego stary Citori nie jest już wystarczająco dobry i przejął moją nowszą 32-calową broń. Zdecydowałem się zafundować sobie "jeden pistolet", którego mogę używać do singli i dubli (obecnie używam BT-99, starych Citoris itp.) Będę wdzięczny za wszelkie opinie i przemyślenia na temat 725 / 825 Trap Max w porównaniu z opcjami Unsingle z Guns Unlimited (dwie oddzielne lufy). Z góry dziękuję! Również ogólne przemyślenia na temat 825 dla każdego, kto z niego strzelał.
Jeśli zamierzasz strzelać dużo trapu, singli, handicapu, dubli, kup dobrą kombinację. Nie pożałujesz.

Osobiście strzelam z kombinacji Zoli Z-Trap. Przeczytałem wiele dobrych recenzji na temat kombinacji Browning z Guns Unlimited.

Powodzenia. Baw się dobrze!

Żeby nie zawłaszczać wątku, czy ktoś już próbował/strzelał z 825?
825 była częścią pytania OP. Obsługiwałem jeden w Cole NSC San Antonio. To było miłe uczucie i pasujący pistolet z przyzwoitymi spustami. 825 wydaje się być ulepszeniem w stosunku do 725. Nie miałem okazji z niego strzelać. To był ich pierwszy i jedyny i nawet nie trafił jeszcze na półkę.

Jak powiedział @353TDetroit, wiele osób ma inne podejście do trapu i sposobu używania strzelb. Niektórzy używają i polecają O/U do wszystkiego.

Osobiście używam mojego unsingle zarówno do singli, jak i handicap. Używam mojego O/U tylko do dubletów.

Strzelałem z chłopakami z naszego lokalnego klubu 4H, którzy używają starego 870. Radzą sobie bardzo dobrze, przynajmniej z linii 16 jardów.

Browning 825 Trap Max

Żeby nie zawłaszczać wątku, ale czy ktoś już majstrował/strzelał z 825?
Poza kosmetyką, jedyną zauważalną zmianą, jaką zauważyłem, była niewielka zmiana w konstrukcji spustu.

Jak wielu wie, niektóre 725 kal. 12 mają problemy z resetowaniem z wkładkami subgauge i/lub bardzo lekkimi ładunkami 12ga. Zdecydowana większość 725 nie ma tego problemu - ale te, które mają... cóż, te pistolety zwykle nigdy nie działają poprawnie. Do tej pory 825 wydaje się to naprawiać, według kolegi z branży, który intensywnie strzelał z 825 do celów badawczo-rozwojowych produktów swojej firmy.

Jednym zdaniem, z pewnością wygląda na to, że 825 jest uzasadnioną iteracyjną poprawą w stosunku do 725.

Discussion starter · #13 ·
Pułapka max jest taka sama jak ou z kombinacji guns unlimited, gdzie szyna jest regulowana na obu lufach z pewnymi kosmetykami i gracoil, więc tak naprawdę sprowadza się do tego, czy chcesz pojedynczą lufę do singli i handicapu. Guns unlimited może dodać gracoil do kombinacji przed wysyłką, więc o ile nie zależało ci na kosmetykach, mogłeś mieć najlepsze z obu światów. Odnosi się to do wersji 725, ponieważ nie sądzę, żeby kombinacja 825 była już dostępna. Nie mogę się wypowiadać na temat 825 vs 725, ponieważ jeszcze żadnej nie miałem w rękach.
Dziękuję. Skontaktowałem się z nimi dzisiaj i powiedzieli, że nie będą mieli 825 unsingle/combo przez kolejny rok.

Discussion starter · #14 ·
Moje przemyślenia na temat twoich pytań,

Browning Trap Max ma wiele funkcji i wyższą jakość drewna niż zestaw Guns Unlimited. Chociaż miło jest mieć ładną broń, ładna nie rozbija celów, tylko dopasowanie. Zestaw GU może mieć wszystkie funkcje regulacji Trap Max plus pojedynczą lufę 34" .

Poszedłem podobną ścieżką z Browning Pro Trap, naprawdę chcąc zestawu, ale myśląc, że mogę znaleźć pojedynczą lufę, którą mógłbym dodać do mojego pro trap. Próbowałem przez ponad dwa lata i znalazłem tylko dwa, oba zostały sprzedane, zanim mogłem je dostać. Jeśli masz szczęście znaleźć jeden, będziesz potrzebował rusznikarza, aby dopasować go do twojego odbiornika.

Skończyłem kupując zestaw Kolar, który ma wszystko, czego chciałem i jest niesamowitą bronią, ale wciąż jest krzywa uczenia się.

Mam nadzieję, że to pomoże, ale ostatecznie kup to, czego naprawdę chcesz, kup raz, zapłacz raz.

Dla mnie wyszło tak, że mój wnuk strzela teraz z mojego Browninga i spędzamy razem wspaniałe chwile.

Jeśli dostaniesz zestaw GU i nie spodoba ci się pojedyncza lufa, sprzedają się za 1200,00 $ lub więcej bez problemu, tylko lufa!

Powodzenia i witamy na forum.
Dziękuję! Pytanie sprowadza się teraz do 725 pojedynczej lufy/zestawu (ponieważ Guns Unlimited nie będzie miało 825 przez rok) lub 825 Trap Max.

Mam 825 Sporting 32" od kilku miesięcy. Po wyjęciu z pudełka, ładne, ale nie spektakularne drewno. Dopasowanie i wykończenie są bardzo dobre. Broń była bardzo ciasna (normalne). Jedyną wadą było to, że przednia część była trudna, ale nie niemożliwa do założenia. Myśliwy ptaków przez całe życie, ale nowy w strzelectwie sportowym (przeszedłem na emeryturę w sierpniu ubiegłego roku). Nauczyłem się, że nikt nie produkuje strzelby, która by do mnie "pasowała". Jako wysoki, szczupły facet, wydaje się, że potrzebuję dłuższego LOP i większego opadu niż jakakolwiek strzelba dostępna w sklepie. Na przykład Beretty są za wysoko w grzebieniu. Browning był znacznie bliższy dopasowaniu niż cokolwiek innego, co mogłem dostać w swoje ręce. Założyłem podkładkę i grubszą stopkę, aby uzyskać więcej LOP. Poprosiłem Pata Laiba o naprawę problemu z przednią częścią (około 5 sekund z pilnikiem) i zainstalowanie regulowanej miękkiej baki, aby uzyskać 1/4" więcej opadu. Dopasowanie jest teraz znacznie lepsze. Przy regularnym smarowaniu ciasnota zniknęła. Prawdopodobnie wystrzeliłem 1 tys. nabojów przez 825, głównie na strzelnicy do skeetu (nasze domy do trapu są zamknięte na zimę, podobnie jak lokalny tor SC). To podróż i wciąż się uczę. Średnio uzyskuję około 23 punktów w rundzie skeetu i kilka tygodni temu uzyskałem swoje pierwsze 25 punktów. Nie mam żadnych skarg na 825.

Śledzę ten wątek, ponieważ przerzucam te same dyskusje w mojej głowie. Prawie zdecydowałem się na zestaw GU 725, a potem usłyszałem, że nadchodzi 825. Nie podoba mi się porting i ucieszyłem się, że zniknął wraz z 825. Nie jestem pewien, czy chcę czekać rok na zestaw GU 825, więc zastanawiałem się nad 825 trap max. W ND trudno znaleźć strzelbę trap w sklepie, którą można podnieść, może minąć trochę czasu, zanim zobaczę 825 osobiście, chyba że będę królikiem doświadczalnym, który pójdzie jako pierwszy. Marzenia, że wystarczająco dużo osób przejdzie na 825 i pojawi się kilka używanych 725, aby trochę zaoszczędzić. :)

Powszechnie wiadomo, że niektórzy ludzie nie potrafią dobrze strzelać z broni z pojedynczą lufą lub wysoką szyną. Poniżej znajduje się starszy wątek zapoczątkowany przez Phila Kinera, który wyjaśnia ten problem.

Mam B725s 2021 i spusty są w porządku, oba około 3,2 funta. Mój kumpel ma pro master, ten sam spust bez problemu, jego też jest nowszy.
Są o niebo lepsze niż spusty w 694, które wymieniłem.

Wiem, że spusty w modelu 725 z wczesnego modelu z falistymi liniami na zamku miały pewne problemy.

1 - 20 of 29 Posts