Trapshooters Forum banner
141 - 148 of 148 Posts
Strzelam Trap z moją wysoką żebrowaną TMX od 1987 roku. Około 7 lat temu przeszedłem operację zaćmy w obu oczach. Przez 2 lata dostawałem złe RX w okularach, a teraz to poprawiono. Z otwartymi oboma oczami zauważam iluzję optyczną, w której widzę przez wysokie żebro, coś w rodzaju Super Binocular Vision, i kończę strzelając nad niektórymi celami Handicap, ponieważ dosłownie nie mogę stwierdzić, czy jestem tuż pod ptakiem, czy daleko nad nim. Używałem taśmy na soczewce lewego oka, dopóki nie dostałem właściwego RX w okularach, a teraz strzelam nieco lepiej z otwartymi oboma oczami, ale wciąż mam kilka złych dni, w których Zła Wróżka Cross-Fire psuje mój wynik. Myślałem o wypróbowaniu wyższego POI i zobaczeniu trochę światła dziennego między moim przednim punktem celowniczym a ptakiem, ale ta rozmowa na żywo z braćmi SD Bartholow przekonała mnie, żeby tego nie robić. W przyszłym roku zamierzam wypróbować kilka różnych eksperymentów.

Discussion starter · #142 ·
Miketmx, skontaktuj się z nami w przyszłym roku, kiedy zaczniesz, a postaramy się pomóc Ci doprecyzować, czego potrzebujesz do "swojego przepisu strzeleckiego". Powiem chłopakom, jeśli wyślesz mi wiadomość prywatną następnej wiosny i z przyjemnością omówimy to, co odkrywasz.

Z poważaniem,

BB

Hej, tu Matt!

Zazwyczaj używamy ciaśniejszych czoków we wszystkich dyscyplinach. Oboje używamy pełnych czoków do wszystkiego, z wyjątkiem pierwszego strzału w konkurencji podwójnej, gdzie otwieramy go do IM. Naszym zdaniem powstrzymuje nas to przed popadaniem w lenistwo podczas śledzenia ptaka. Jeśli nie masz żadnego pola manewru, naturalnie nie zboczysz daleko od ptaka. To także miłe wzmocnienie pewności siebie, gdy trafisz w cel, a każde wzmocnienie pewności siebie na linii jest warte więcej niż złoto!

Dziękuję!
-MB
Właśnie to znalazłem, dzięki za udostępnienie; wspaniale to słyszeć!

This is Bud. This week I have fielded a lot of PM's on a vast array of questions.

One of the key topics covered is regarding "rushing". Rushing is one of the biggest reasons for inconsistency that we run into. Rushing to the club, rushing to the line, etc... As Matt states, "Slow down and get them all". Shooting one great round with a purpose is a whole lot better than rushing to get in 2 rounds.

Matt/Foster, can you talk about where you put your eyes in each event?
Mam tendencję do strzelania bardzo szybko po osobie przede mną. Czy jest 'dobry' czas na czekanie? A może po prostu osobiste preferencje?

To jest Bud. W tym tygodniu otrzymałem wiele wiadomości prywatnych z mnóstwem pytań.

Jednym z kluczowych tematów jest "pośpiech". Pośpiech jest jedną z głównych przyczyn niespójności, na które natrafiamy. Pośpiech do klubu, pośpiech do linii, itp... Jak mówi Matt, "Zwolnij i zdobądź je wszystkie". Strzelenie jednego wspaniałego wyniku z celem jest o wiele lepsze niż pośpiech, aby zaliczyć 2 rundy.

Matt/Foster, czy możecie opowiedzieć o tym, gdzie umieszczacie oczy w każdym wydarzeniu?
To ja...:rolleyes:

141 - 148 of 148 Posts