PIERWSZY, KTÓRY POWIE "WEZMĘ TO, DOSTAJE PRZEDMIOT" A KUPUJĄCY MUSI NAPISAĆ "WEZMĘ TO NA TYM OGŁOSZENIU".
Zestaw Fajen do Perazzi TM. Niestety, w tej chwili nie mam TM, aby uzyskać pomiary, ale dopasowując wloty i układając na wierzchu osadę sportową MX8, jestem w 99% pewien, że jest to dla TM1 low rib (chociaż działałoby dla TMX, jeśli podniosłeś policzek). Osada mierzy 15 7/8" od środka nakładki do środka wlotu z regulatorem LOP tak daleko, jak to możliwe, chociaż możesz stracić przyzwoitą część, zdejmując nakładkę Morgana.
Regulowana grzebień i regulator długości pociągnięcia spustu OEM. Ktoś dodał nakładkę Morgan z odrobiną prawego skrętu i dodatkowym opadem na pięcie. Osada ma podwójne wybrzuszenia dłoni i wydaje się mieć niewielką ilość prawego obrotu, ale poza tym wygląda na dość neutralną. Kilka wgnieceń i wgnieceń na osadzie. Na wlocie górnego trzpienia około godziny 5:45 znajduje się ślad, przyjrzałem się mu przez lupę i nie wygląda na pęknięcie, wygląda na BARDZO małą plamkę podniesionego wykończenia. Przednia część wydaje się być wykończona Tru-Oil i jest miejscami nieco cienka, wydaje się również, że kanał lufy mógł zostać przeszlifowany/otwarty (dostaję 1,060" na końcu komory, 0,940" na środku i około 0,900" na końcu wylotu lufy). Szerokość przedniej części to nieco ponad 2 cale.
Byłby to świetny zimowy projekt renowacji za mniej niż kosztowałoby zainstalowanie grzebienia i regulatora LOP na twojej osadzie.
I zanim ktoś zapyta, nie, to nie jest regulowany grzebień lewą ręką. To oryginalny projekt sprzętu Fajen, który o ile wiem, był jednym z pierwszych, jeśli nie pierwszym pokoleniem sprzętu z regulowanym grzebieniem i różni się od nowoczesnych projektów. Jeśli wygląd Ci nie odpowiada, widziałem ludzi, którzy wkładali korki z orzecha włoskiego i instalowali tradycyjny sprzęt.
$525 wysyłka w CONUS. 3 dni bez modyfikacji, kupujący płaci za wysyłkę w obie strony w przypadku zwrotu.
Jak w przypadku wszystkich drewnianych strzelb łamanych, może być wymagane dopasowanie rusznikarskie.