Trapshooters Forum banner

Szukam serii Browning 825, opinie z życia wzięte

7K views 40 replies 12 participants last post by  nosualc  
#1 ·
Czy ktoś używa już któregoś z nowych wariantów 825?
Szczególnie interesuje mnie "New Fire Lite 2 Mechanical Trigger".
Czy ktoś wie, czy kąt iglicy zmienił się w stosunku do konstrukcji 725, tzn. czy stał się bardziej "w linii", czy też nadal uderza w spłonkę pod kątem do góry?
Używam teraz 725 Pro Trap, ale najczęściej używam górnej lufy, ze względu na wszystkie posty, które przeczytałem o problemach/obawach dotyczących dolnego szpilki.
Dzięki za wszelkie opinie.

#12 ·
Czy ktoś już kupił serię 825?
Mam ochotę kupić wersję Trap i mogę wykorzystać jakieś opinie z prawdziwego świata.
Z góry dziękuję za wszelkie opinie.

#15 ·
Mam pułapkę 825 z lufami 32" od ostatnich 3 miesięcy. Dobrze wyważona i podoba mi się
matowe wykończenie luf plus BRAK portingu. Spust jest płynny i polecam ten pistolet (y)
Przełożyłem 4 naboje przez 825 sporting. Dobra równowaga, spusty mechaniczne, ale za lekki jak dla mnie.
Mam 825 sporting 32" od kilku miesięcy. Pasuje mi całkiem dobrze. Sztywna po zakupie, ładnie się rozluźniła po może 1 tys. nabojów. Bez skarg. Wymieniłem sprężyny wyrzutnika na lżejsze, ponieważ nie potrzebuję, aby łuski były wyrzucane na 25 stóp, ale to tylko ja.
patrz post #3
Dziękuję wszystkim za opinie, doceniam.
Patrząc na ten do pułapki:

#17 ·
Moim głównym zmartwieniem (patrz oryginalny post) jest to, że mam 725 Pro Trap i mi się podoba, ale obawiam się używać dolnej lufy ze względu na liczne posty na ten temat dotyczące problemów z iglicą na dolnej lufie.
Wygląda na to, że nie uderza w spłonkę w sposób prostopadły, jak robi to górna iglica, ale wchodzi pod kątem do góry, co prowadzi do przedwczesnego pittingu wymagającego częstych wymian.

#18 ·
Moim głównym zmartwieniem (patrz oryginalny post) jest to, że mam 725 Pro Trap i mi się podoba, ale obawiam się używać dolnej lufy ze względu na wiele postów na ten temat o problemach z iglicą w dolnej lufie.
Wygląda na to, że nie uderza w spłonkę w sposób prostopadły, jak robi to górna iglica, ale wchodzi pod kątem do góry, co prowadzi do przedwczesnego wżerania się, wymagającego częstych wymian.
Zdecydowana większość strzelb O/U ma iglice, które uderzają w łuski pod kątem. Nie jest łatwo zaprojektować wnętrze w taki sposób, aby dwa niezależne kurki mogły uderzać w dwie iglice pod kątem 90 stopni do spłonki.

#22 ·
NIE musząc zajmować się portowaniem, wystarczyłoby mi, żeby spróbować 825, gdybym szukał kolejnej strzelby.
Nie mając żadnej z nich, pytanie dla mnie brzmiało 725 vs 825. W pobliżu były 725 i 825 była na tyle blisko, że mogłem ją wziąć do ręki. Obie pasowały tak samo, a 825 nie jest portowana, co było wystarczającym czynnikiem różnicującym, aby skłonić mnie do wyboru 825.

Mimo że nie jestem ekspertem, zmiany w spuście 825 naprawdę nie wydają się rewolucyjne, raczej niewielkie udoskonalenie. Za mało, by uzasadnić marketingowe bzdury, jakie Browning jej zaserwował.

Wierzę również, że problem z dolnym iglicą w Browningach jest przesadzonym internetowym biadoleniem. Jeśli masz z tym problem, wymień iglice. Proste, tanie rozwiązanie. Wymień je profilaktycznie, jeśli naprawdę się tym martwisz.

Masz już 725, więc czy 825 to "ulepszenie", które jest tego warte? Sprowadza się to do tego, czy uważasz, że portowanie to cecha warta wyeliminowania, i stylizacji. Tylko ty wiesz.
Dzięki wam, rzeczywiście, brak portów jest moim zdaniem błogosławieństwem.
Mój Beretta 694 nie ma żadnych i nie odczuwam żadnej zauważalnej różnicy podczas strzelania do dubletów.
Na zdrowie.

#23 ·
Dostałem ten zrzut ekranu z filmu promocyjnego 825, umieszczonego poniżej zdjęcia, aby uruchamiać akcje.

• Like
Reactions: jjhess
#24 ·
Cóż, dowiem się na początku przyszłego tygodnia. 825 jest w drodze. 🎯 o_O(y)

• Like
#29 ·
Kolejny film z udziałem tego Brytyjczyka:

#30 ·
Dostałem dziś Browning Citori 825 Pro Trap Pro Fit... Być może uda mi się dziś przetestować go na wzór na 25 jardów w pomieszczeniu, jeśli czas na to pozwoli. Oto kilka zdjęć. Będę publikował moje doświadczenia z nim, gdy go użyję.

#32 ·
Jak działa spust?
Jeden z filmów mówił, że czoki mają nowy design, Invector DS pro? Mam nadzieję, że to tylko DS.
Cześć JJHess, to Invector DS, tak samo jak w 725.
Uważam, że Invector DS Pro (lub Plus, cokolwiek) są przeznaczone na rynek europejski.
Miałem trochę czasu, więc poszedłem na strzelnicę w pomieszczeniu z kartonem bristol 2'x3' na 25 jardów ze stołu z wyściełanym oparciem.
Lewe czoki, balans i grzbiet jak z fabryki, IM Under, F Over.
Wzory były ładne, około 70-30 z Over i może trochę wyżej z Under.
Układam szczerbinki jak zwykle, środek pod przodem i zakrywam tarczę przednią (zielony HiViz z fabryki).
W ten sposób widzę małe żebro.
Regulacja lufy jest idealna.
Zamieszczę zdjęcia 8 wzorów (4 strzały z Over, 4 z Under), gdy czas na to pozwoli.
Tak, a spust jest doskonały, bez pełzania, zapomniałem zabrać ze sobą miernika Wheelera.
Następne jest wzorowanie na 35 jardach przed strzelaniem do trapu w następny weekend, jeśli pogoda dopisze.
Było -17C z odczuwalną temperaturą (wiatr 56 km/h).
Myślę, że jest warta zachodu.
Syn i ja możemy sprzedać kilka OU, zanim żona się dowie, i znikąd paczki z butami, sukienkami, torebkami i czymkolwiek innym zaczynają się pojawiać w dużej liczbie LOL, JK!

• Like
#34 ·
Mój 825 nie przyszedł z gigantycznym wełnistym mopem do komory, tak jak twój.
Właściwie to przyszedł z trzema; tym ze zdjęcia, wełnistym czarnym bliźniakiem i również znacznie drobniejszym szarym.
🙃 😁(y)

#36 ·
Kiedy zamówiłeś ten 825? I jak długo trwało, zanim go dostałeś? Chciałbym też dostać 825 pro trap.
Zamówiłem go w czwartek, 13 lutego 2025 r.
Odebrałem go wczoraj, 17 lutego.
Mogłem go mieć w zeszły piątek, ale dwa dni śniegu, które mieliśmy, zakłóciły pracę Canada Post.

Dealer jest 2,5 godziny jazdy od mojego domu.
Jeździłem tam już wcześniej, ale teraz jestem starszy i wciąż pracuję, więc zdecydowałem się zaryzykować i kupić go bez oglądania.
Cieszę się, że to zrobiłem.
Zamieszczę zdjęcia testowe wzoru dzisiaj wieczorem.

Niewielu dealerów ma 825 w Kanadzie.
Mój sąsiad właśnie zamówił 825 Trap Max, tego samego dnia co ja, inny dealer w Nowym Brunszwiku (IIRC, czy to było w okolicach Toronto? LOL, starzeję się)
Opóźnia wysyłkę do czasu powrotu z wakacji na Karaibach, szczęśliwa rodzina!

Podobnie, zamówiłem moją 725 Pro Trap od dealera w Albercie w Kanadzie w sobotę w 2023 roku, jak sądzę.
Jestem w Ontario i otrzymałem ją we wtorek.
Nie mogę zbytnio narzekać na Canada Post... odpukać!

#39 · (Edited)
Oto kilka zdjęć wzoru strzału z Citori 825 Pro Trap Pro Fit, z odległości 25 jardów.
Wszystkie strzały oddano z Remington STS, 1-1/8oz, 1200fps.
Ułożyłem szczerbinkę i muszkę jak bałwana, a następnie zakryłem celownik górną muszką.
Pierwsze 4 strzały oddano z górnej lufy.
Żadnych regulacji, jak fabrycznie z pełnym czokiem.
Tablice są oznaczone jako T1 do T4, dla górnej lufy.
Narysowałem srebrny okrąg wokół obwodu wzoru strzału, z wyjątkiem kilku "odstających", a następnie ciemniejszy okrąg wokół bardziej skupionego śrutu.
Cel T4 był zawieszony przechylony w prawo, więc przechyliłem broń w prawo zamiast przejść 25 jardów, aby ją wyprostować.

• Like
Reactions: rodbuster
#40 · (Edited)
Pierwsze 4 strzały, używając górnej lufy i pełnego czoku, znajdują się w poście powyżej.
Kolejne 4 strzały zostały oddane z dolnej lufy, deski są oznaczone od B1 do B4.
Żadnych regulacji, tak jak fabrycznie z czokiem IM.
Bardzo zadowolony z wyników, w tym z regulacji lufy.
Wygląda na 80/20 z górnej lufy i 90/10 z dolnej lufy, tak jak trzymałem broń.
Oczywiście, pole Trap będzie ostatecznym sędzią.
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.