Trapshooters Forum banner
Status
Not open for further replies.

Części do pułapki Ithaca single barrel

1.2K views 27 replies 13 participants last post by  Mgibbs007  
#1 ·
Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć części do tej broni palnej? Właśnie odziedziczyłem strzelbę Ithaca z 1925 roku i zepsuł się kurek. Rozmawiałem z kilkoma rusznikarzami i obaj uważają, że wykonanie nowej części będzie kosztować od 500 do 1000 dolarów. Szukanie w Internecie nie przyniosło wielu części do tego modelu. Dzięki

#13 ·
Spróbuj skontaktować się bezpośrednio z Ithacą?
419-294-4113
Odpowiedź Ithaki na moją wiadomość e-mail.

„Kiedy aktywa Ithaca Gun Company zostały sprzedane w Nowym Jorku w 2005 roku, my
otrzymaliśmy tylko prawa do strzelby powtarzalnej M37/87. Nie otrzymaliśmy ani
akt dawnej firmy, ani specyfikacji i zapisów dla każdego indywidualnego pistoletu
Ithaca Gun Company sprzedała do tego momentu. Nie wiemy, kto - jeśli w ogóle
- otrzymał te informacje, ale ostatnio The Center of the West nabyło
ograniczone informacje na temat niektórych starszych modeli. Kliknij tutaj, aby przejść do ich strony internetowej:

Niestety, oznacza to, że nie mamy żadnych informacji ani nie oferujemy żadnych
usług dotyczących żadnej broni palnej z wyjątkiem modeli 37 i 87. Nie znamy nikogo,
który specjalizuje się lub wie o kimś, kto produkuje części do starszych
pistoletów Ithaca, w tym wszelkich/wszystkich importów SKB. Numrich Gun Parts:
https://www.gunpartscorp.com/ może mieć używane części, my nie. Przepraszamy za
wszelkie niedogodności

#4 ·
Czy próbowałeś u specjalistów od części? Numrich, Jack First, Midwest Gun Parts, Gun Repair Center? Spójrz również na EBay; wiele starych części do broni jest tam na sprzedaż.

Scott Hanes
Tak,
sprawdziłem wszystkie z nich. Nie sprawdzałem bezpośrednio z Ithacą, miałem wrażenie, że nie mają części do tych rzeczy, ale zadzwonię do nich, żeby się upewnić.

#5 ·
Zaskoczyło mnie, że nie mogę nigdzie znaleźć części do tego. Jedyne, co widziałem na eBayu, to kolba. Nie mogę nigdzie znaleźć części wewnętrznych. W moich badaniach kilka źródeł podało, że pfrommer w Wirginii lub Les i Les zmarli. Wysłałem e-mail do osoby, która twierdzi, że ma dostęp do jego części, ale nie otrzymałem odpowiedzi.

#7 ·
Jest bardzo mało prawdopodobne, że Ithaca będzie miała jakieś części do tego pistoletu. Co masz na myśli mówiąc, że młotek jest zepsuty? Bardzo możliwe, że da się go naprawić.
A tak na marginesie, Twoja lokalizacja też może pomóc.
Znajduję się w Teksasie. Młotek jest złamany na 2 części. Dziś rano otrzymałem odpowiedź e-mailową od Ithaki. Mają prawa tylko do modeli 37 i 87. Nie mają dokumentacji ani części do żadnej innej strzelby.

#10 ·
Widziałem ten post na innym forum (lekko edytowany):

„Mam dostęp do inwentarza części Ithaca, formalnie przechowywanego przez Diamond gunsmithing z Ithaca NY. Napisz do mnie na adres ellisn32@gmail.com z zapytaniami lub pytaniami/ofertami.”

Nathan współpracował ze zmarłym Lesem Hovencampem i kontynuuje dużą część działalności Lesa w zakresie części do Ithaca. Może warto spróbować. Nie sądzę, żeby Nathan zajmował się rusznikarstwem.

Save
#11 ·
Widziałem ten post na innym forum (lekko edytowany):

„Mam dostęp do inwentarza części Ithaca, formalnie przechowywanego przez Diamond Gunsmithing z Ithaca NY. Napisz do mnie na adres ellisn32@gmail.com z zapytaniami lub pytaniami/wycenami.”

Nathan współpracował z nieżyjącym już Lesem Hovencampem i kontynuuje dużą część działalności Lesa w zakresie części do Ithaca. Może warto spróbować. Nie sądzę, żeby Nathan zajmował się rusznikarstwem.
Wysłałem do niego e-mail i czekam na informację zwrotną na temat dostępności części

#16 ·
Jakieś czterdzieści lat temu zrobiłem jeden z płaskowników ze stali narzędziowej O-1. Większość pracy wykonałem na pile taśmowej, to nie jest część o dużej precyzji. W tamtych czasach prowadziłem specjalną firmę budującą maszyny. Nie pamiętam, żeby było to bardzo wymagające ani czasochłonne. Nie mam pojęcia, ile warsztaty pobierają za godzinę w dzisiejszych czasach, ale te ceny wydają się wysokie. Wykonywaliśmy bardzo precyzyjną pracę (duże maszyny z nawet 5000 ruchomych części) i mieliśmy odpowiedni sprzęt z nawiązką, więc nie sądzę, żeby potrzebny był rusznikarz. Znajdź lokalny warsztat, który ma dobrego wytwórcę narzędzi.

Nawiasem mówiąc, nienawidziliśmy zleceń z ulicy, były one zakłócające, a ludzie nie rozumieli, że wykonanie pojedynczej części jest o wiele droższe niż wykonanie dużych ilości tego samego przedmiotu. Niemniej jednak zazwyczaj robiliśmy to jako przysługę dla sąsiadów i rzadko obciążano ich prawdziwymi kosztami. Być może będziesz musiał popytać.

#18 ·
Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć części do tej broni palnej? Właśnie odziedziczyłem strzelbę Ithaca z 1925 roku i zepsuł się kurek. Rozmawiałem z kilkoma rusznikarzami i obaj uważają, że wykonanie nowej części będzie kosztować od 500 do 1000 dolarów. Szukanie w Internecie nie przyniosło wielu części do tego modelu.
Dzięki
Mam przyjaciela, który uczęszczał do szkoły rusznikarskiej. Jednym z jego komentarzy było: "To fajne, jeśli potrzebujesz części, po prostu ją robisz". Być może szkoła zrobiłaby ci taką taniej.

#21 ·
500,00 byłaby uczciwą ceną. Spędzisz 5 godzin na jej wykonaniu, kolejną godzinę na dopasowywaniu i precyzyjnym dostrajaniu, a potem będziesz z nią związany do końca życia. Jeśli się nie uda, odeśle ją z powrotem i powie, że musi to być wina młotka, sprężyny mają 80 lat. To nie ma znaczenia. Tyle bym zażądał, co najmniej 500. Możesz zrobić dwa i trochę obniżyć cenę, ale jak długo zajmie ci sprzedaż drugiego?

#22 ·
Bardzo kuszące.
Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć części do tej broni palnej? Właśnie odziedziczyłem strzelbę Ithaca z 1925 roku i zepsuty jest kurek. Rozmawiałem z kilkoma rusznikarzami i obaj uważają, że wykonanie nowej części będzie kosztować od 500 do 1000 dolarów. Szukanie w Internecie nie przyniosło wielu części do tego modelu.
Dzięki
Czy to model Flues czy Knick? Seria Knickerbocker zaczęła się od numerów seryjnych 400 000 i wyższych. Mogę mieć coś na oku...

Scott Hanes

#24 ·
Kiedy Ithaca zmieniła właściciela, wysłali część przedramienia, która zawierała dźwignię zwalniającą. Twierdzili, że to jedyna pozostała. Sprzedałem 4E, do której była przeznaczona, więc mam ją, jeśli ktoś potrzebuje.

#27 ·
Być może nie wolno Ci tego robić. Widzę, że masz dopiero 10 postów. Kliknij na mój awatar i poszukaj Konwersacji. Kliknij na to i sprawdź, czy możesz zamieścić informacje. Jeśli to nie zadziała, spróbuję wysłać Ci PW.

MODY...Na tej stronie nie ma sprzedaży ani kupna z tym użytkownikiem...tylko próba ułatwienia zdobycia dla niego części poza tą stroną. Usuń to, jeśli niedozwolone.

Scott Hanes

#28 ·
Być może nie wolno ci tego robić. Widzę, że masz dopiero 10 postów. Kliknij na mój awatar i poszukaj "Rozpocznij konwersację". Kliknij na to i zobacz, czy możesz zamieścić informacje. Jeśli to nie zadziała, spróbuję wysłać Ci PW.

MODS...Na tej stronie nie ma sprzedaży ani kupna z tym użytkownikiem... po prostu próbuję ułatwić mu zdobycie części poza tą stroną. Usuń to, jeśli jest niedozwolone.

Scott Hanes
Ktoś inny wysłał mi PW, więc zakładam, że możesz.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.