Trapshooters Forum banner
61 - 80 of 98 Posts
Z jakiegoś powodu 260 $ za 8-funtowy pojemnik Promo wydaje się rozsądne. Nie mogę uwierzyć, że właśnie to powiedziałem!
Proszę pamiętać, że nie mam sklepu detalicznego, nie muszę płacić pracownikom, nie mam kosztów ogólnych, ale cena początkowa jest tak bliska cenie Hodgdon. Nie rozumiem niezwykle wysokich cen, jakie widzimy za prochy Alliant.

Pamiętaj, że nie mam sklepu detalicznego, nie muszę płacić pracownikom, nie mam kosztów ogólnych, ale cena początkowa jest tak bliska cenie Hodgdona. Nie rozumiem tak ekstremalnie wysokich cen, jakie widzimy za prochy Alliant.
Użycie cen początkowych i końcowych dla obu rodzajów prochu jest rozsądnym sposobem patrzenia na to.

Nie nazwałbym tego "wyzyskiem cenowym". Scharakteryzowałbym to jako wpływ podaży i popytu na cenę. Dla mnie wyzysk cenowy to termin, który odnosi się do wykorzystywania niedoborów podstawowych produktów, takich jak żywność, benzyna, leki i piwo.
Cóż, na rynku zdecydowanie odnotowano niedobór prochu Alliant target grade. Nie widzę potrzeby, aby był to niezbędny element w twoim opisie, który, jak przypuszczam, uważasz za konieczny do uzasadnienia potencjalnego "wyzysku".

Po prostu mówię.

Doda podatek itp. Mały klub non-profit. Więc cena końcowa wyniesie około 260,00 $.
232,00 $ za sztukę lub 2320,00 $ za całość.
Najwyższa oferta na broń wynosiła 244,00 $ za sztukę.
Jesteśmy małym klubem, więc większe miejsce uzyskałoby lepszą/niższą cenę.
To rozczarowujące i obiecujące w tym samym czasie. Dzięki za podzielenie się.

Definicja "wyzysku cenowego" obejmuje element "niezbędny".
A jednak użyłeś piwa i gazu poniżej, z których żaden nie jest niezbędny do przetrwania.

Nie nazwałbym tego "wyzyskiem cenowym". Określiłbym to jako wpływ podaży i popytu na cenę. Dla mnie wyzysk cenowy to termin, który odnosi się do wykorzystywania niedoborów podstawowych produktów, takich jak żywność, benzyna, leki i piwo.
Niezbędna potrzeba to wymóg, który jest fundamentalny dla przetrwania i dobrego samopoczucia. Potrzeby te są uważane za absolutne minimum dla utrzymania zdrowego i bezpiecznego życia i często obejmują takie rzeczy jak jedzenie, woda, schronienie i odzież. Oprócz tych podstaw, niektórzy obejmują również dostęp do opieki zdrowotnej, edukacji i urządzeń sanitarnych jako niezbędne.

Właściwie piwo może być szkodliwe dla przetrwania w określonych warunkach pogodowych.

Alkohol i niskie pH sprawiają, że piwo jest bezpieczne do picia; nawet zepsute piwo jest bezpieczne (może smakować obrzydliwie, ale jest bezpieczne). Tego samego nie zawsze można powiedzieć o wodzie. Oczywiście można wlać benzynę lub coś w tym rodzaju do piwa i uczynić je toksycznym.
Jedynym minusem jest to, że niezbyt dobrze nawadnia.

Alkohol i niskie pH sprawiają, że piwo jest bezpieczne do picia; nawet zepsute piwo jest bezpieczne (może smakować obrzydliwie, ale jest bezpieczne). Tego samego nie zawsze można powiedzieć o wodzie. Oczywiście można wlać benzynę lub coś podobnego do piwa i uczynić je toksycznym.
Jedynym minusem jest to, że niezbyt dobrze nawadnia.
Piwo odwadnia. Piwo może osłabić tolerancję na zimno i ciepło.
Woda nie ma żadnej z tych negatywnych właściwości, a co najważniejsze, jest niezbędna do funkcjonowania i utrzymania organizmu.

any news on American select ?
Miałem American Select na mojej liście powiadomień w Midway i myślę, że w zeszłym tygodniu dostałem e-mail od Midway z informacją, że American Select nie będzie już dostępny. Nie wiem, czy to oznacza, że nie będzie już produkowany.

Właśnie skończyłem ostatni kawałek American Select i jestem w trakcie przechodzenia na Tite Wad.

Miałem American Select na mojej liście powiadomień w Midway i myślę, że w zeszłym tygodniu dostałem e-mail od Midway z informacją, że American Select nie będzie już dostępny. Nie wiem, czy to oznacza, że nie będzie już produkowany.

Właśnie skończyłem ostatni kawałek American Select i jestem w trakcie przechodzenia na Tite Wad.
Dzięki za aktualizację, ale szkoda, że ​​odeszło. To było najbliższe solo 1000, jakie kiedykolwiek znalazłem.

Zauważyłem właśnie, że Midway ma w magazynie Promo za 369,99 $. Jestem w dobrej formie na rok lub dłużej, więc mam nadzieję, że ceny spadną, zanim będę potrzebował więcej.
Inflacja tak bardzo namieszała mi w mózgu, że 370 $ nie brzmi strasznie. Chociaż wydaje mi się, że zapłaciłem poniżej 200 $, kiedy ostatnio kupowałem Promo!

Inflacja tak bardzo namieszała w moim mózgu, że 370 dolarów nie brzmi strasznie. Chociaż myślę, że zapłaciłem poniżej 200 dolarów, kiedy ostatnio kupowałem Promo!
Ostatnie Promo, jakie dostałem, kosztowało 99 dolarów, a ostatni Green Dot 128 dolarów z podatkiem. I oczywiście były to ośmiokilogramowe. I wciąż je mam.

Piwo odwadnia. Piwo może osłabiać tolerancję na zimno i ciepło.
Woda nie ma żadnej z tych negatywnych właściwości, a co najważniejsze, jest niezbędna do funkcjonowania i utrzymania organizmu.
Ok, panie Naukowcu. Zobaczymy, jak to się dla ciebie skończy, kiedy nocni grabarze będą wysypywać grzmoty ofiar cholery w górę rzeki od twojej wioski.
Następną rzeczą, jaką mi powiesz, będzie to, że malaria nie jest spowodowana przez śmierdzące powietrze!

Tylko żartuję. Masz 100% racji.

Dwie rzeczy zauważyłem w Midway. Po pierwsze, po upływie określonego czasu otrzymasz wiadomość, którą otrzymałeś. Po drugie, wysyłając tę wiadomość, nie muszą już honorować ceny, jaką miał przedmiot, gdy złożyłeś prośbę o powiadomienie. Zazwyczaj jest to pierwszy.

Matematyka mówi, że zapłacę ponad 8 dolarów za pudełko za przeładowanie (darmowe łuski). Poszedłem z trzema facetami, kupując paletę łusek za 78 dolarów za płaską. Jeśli nadal będę mógł dostać tę ofertę, to pestka!
Wygląda na to, że jest wiele ofert na łuski za 8 dolarów za pudełko - głównie jakości Top Gun. Zgadzam się, trudno jest wykonać obliczenia i uzasadnić ładowanie.

61 - 80 of 98 Posts